DIY Mixing calculator

DIY Υπολογιστής ανάμειξης

Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η επιλογή των ηλεκτρονικών υγρών περιορίστηκε σε λίγες μόνο μάρκες. Μάλιστα, στις μέρες μας, παράλληλα με την αγορά έτοιμων premium ηλεκτρονικών υγρών, πολλαπλασιάζεται και η ανάμιξη.

Αν και πολλοί άνθρωποι το σκέφτονται ως μια μεγάλη αλχημεία, ισχύει το αντίθετο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό. Κατά κανόνα, εάν μπορείτε να φτιάξετε νερό με σιρόπι, μπορείτε να αναμίξετε το δικό σας e-liquid χρησιμοποιώντας την ίδια αρχή.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να υιοθετήσετε αυτή την τάση, αλλά ο πιο σημαντικός είναι η τιμή που προκύπτει. Σε σύγκριση με τα συμβατικά τσιγάρα, η τιμή ενός έτοιμου e-υγρού που διαρκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι αμελητέα. Ωστόσο, η ανάμειξη θα μειώσει ακόμη περισσότερο το κόστος και αυτό σας επιτρέπει να αγοράσετε πολύ περισσότερες γεύσεις. Αυτό σας φέρνει πιο κοντά στο να βρείτε το ιδανικό για άτμισμα όλη την ημέρα.

Μια άλλη εξίσου σημαντική πτυχή της προσαρμοσμένης ανάμειξης είναι οι μεμονωμένες παράμετροι της βάσης, δηλαδή η βάση χωρίς γεύση (ή χωρίς νικοτίνη). Απλά πρέπει να βρείτε την ιδανική ποσότητα και πυκνότητα νικοτίνης.

Με μια βάση προετοιμασμένη με αυτόν τον τρόπο, κάθε αναμεμειγμένο e-υγρό θα είναι ακριβώς της αρεσκείας σας. Η πυκνότητα είναι διαφορετική για κάθε τύπο ατμοποιητή, επομένως εάν ο ατμοποιητής σας έχει μικρότερα κανάλια για παροχή e-υγρού, θα χρειαστείτε ένα λεπτότερο e-υγρό για να αναρροφήσει άνετα η αντίσταση. Αντίθετα, με μεγαλύτερα κανάλια, θα χρειαστείτε μια πιο παχιά βάση, έτσι ώστε η αντίσταση του ατμοποιητη να μην κατακλύζεται από το υγρό e-liquid και να προκαλεί δυσάρεστο τσιρίσματα στο στόμα σας.

Η προκύπτουσα πυκνότητα βάσης επιτυγχάνεται με την αναλογία των ακόλουθων συστατικών:

  • Προπυλενογλυκόλη (PG) - είναι λεπτή, χρησιμοποιείται ως ο κύριος φορέας γεύσης, σχηματίζει λίγο ατμό.
  • Γλυκερίνη (VG) - είναι πολύ πυκνή, χρησιμοποιείται για να σχηματίσει πολύ παχύρρευστο ατμό, έχει κακή γεύση

(απιονισμένο νερό) - χρησιμοποιείται για την αραίωση της πυκνότητας του e-υγρού όπου χρειάζεται

Επομένως, η πρώτη προτεραιότητα είναι να επιλέξετε την κατάλληλη αναλογία βάσης σύμφωνα με τον δικό σας ατμοποιητη. Για παράδειγμα, για έναν ατμοποιητή MTL - στόμα προς πνεύμονα, ο οποίος συνήθως έχει μικρότερα κανάλια αναρρόφησης, αρκεί μια αναλογία βάσης 50% PG : 50% VG. Για ατμοποιητες με μεγαλύτερα κανάλια αναρρόφησης (κυρίως DL - απευθείας στο άτμισμα των πνευμόνων) είναι δυνατή η χρήση έως και 100% VG (κυρίως για άτομα που είναι αλλεργικά στην προπυλενογλυκόλη, το e-υγρό που προκύπτει χρειάζεται περισσότερη γεύση), αλλά πιο δημοφιλή είναι αναλογίες 70%VG: 30%PG ή 80%VG: 20%PG, όπου η υψηλή πυκνότητα ατμών λόγω της περιεκτικότητας σε PG εξακολουθεί να δίνει μια πραγματική απόδοση γεύσης.

Μπορείτε να αγοράσετε τις βασικές αναλογίες που αναφέρονται απευθείας από πολλές διαφορετικές μάρκες έτοιμες στο e-shop μας, αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε μεμονωμένα συστατικά, τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ και να αναμίξετε την τελική αναλογία εντελώς για να σας ταιριάζει. Το μόνο που χρειάζεται για να το κάνετε αυτό είναι ένα τυπικό κύπελλο μέτρησης κουζίνας.

Όσον αφορά την προσθήκη νικοτίνης στη βάση, χρησιμοποιούνται ενισχυτικά για το σκοπό αυτό. Αυτά περιέχουν τις περισσότερες φορές τη μέγιστη αναλογία νικοτίνης σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, δηλαδή 20 mg/ml σε φιάλη των 10 ml. Για να φτάσετε στην απαιτούμενη δύναμη νικοτίνης, χρησιμοποιήστε την παρακάτω εφαρμογή για να ασκηθείτε.

Η νέα μας εφαρμογη θα σας βοηθήσει τώρα όχι μόνο πριν την ανάμειξη, αλλά και πριν την αγορά. Επομένως, εάν δεν είστε σίγουροι πόσο θα χρειαστείτε για μια δεδομένη γεύση ή γεύση shake & vape, εισαγάγετε τις παραμέτρους στον υπολογιστή και θα λάβετε την ακριβή συνταγή.

Περιεκτικότητα σε νικοτίνη στα boosters: mg/ml

% VG/ % PG

Απαιτούμενη περιεκτικότητα σε νικοτίνη: mg/ml


% VG/ % PG

Συνολική ποσότητα e-υγρού:  ml

Αναμειγνύω:
Ποσοστο γεύσης: %
Ποσοτητα γεύσης στο μπουκάλι SNV: mlΠοσότητα γεύσης: Quantity of flavour: ___
Ποσότητα Νικ. Booster: ___
(Ποσότητα PG που περιέχεται σε αρώματα και booster:  ___)

Συνολική βάση χωρίς νικοτίνη:  ___ (PG: ___ / VG: ___)

 

Steeping- Ωρίμανση

Αφού αναμίξετε τον πρώτο σας υγρό αναπλήρωσης DIY, είναι πολύ δελεαστικό να αρχίσετε να τον ατμίζετε αμέσως. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον μία ώρα περίπου, για να διαλυθούν οι φυσαλίδες αέρα.

Ορισμένα προφίλ γεύσης έχουν καλή γεύση σχεδόν αμέσως, ιδιαίτερα τα λιγότερο περίπλοκα μείγματα και οι ελαφρύτερες γεύσεις όπως τα φρούτα. Αυτού του είδους τα προφίλ γεύσης αναφέρονται συχνά ως "shake and vape" από την κοινότητα των υγρό αναπλήρωσης DIY.

Άλλα προφίλ γεύσης απαιτούν ωρίμανση για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Για να ωριμάσει το υγρό σας, απλά αφήστε το σφραγισμένο σε δροσερό σκοτεινό μέρος.

Διαφορετικά προφίλ γεύσης μπορεί να απαιτούν διαφορετικά επίπεδα ωρίμανσης. Για παράδειγμα, πολλές συνταγές ελαφριάς κρέμας επωφελούνται από 1-2 εβδομάδες ωρίμανσης, ενώ μια βαριά κρέμα μπορεί να φτάσει στο έπακρο μετά από ένα μήνα ή περισσότερο.

Γενικά τα πιο σύγχρονα αρώματα shake n vape ωριμάζουν σε 2 με 10 ήμερες

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist

Χρησιμοποιούμε cookies για τις βασικές λειτουργίες πλοήγησης, τη συλλογή στατιστικών και την προσαρμογή διαφημιστικού περιεχομένου. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική μας.

Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.